Cumhuriyetçi Kongre üyeleri e-postalar ve açıklamalar için özür diledi

Perşembe günü Washington'daki ABD Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi'nde yapılan duruşmada, eski Başkan Donald Trump'ın Fox News ile röportaj yapmak için çağrıda bulunduğu bir ekran görüntüsü gösterildi.
Perşembe günü Washington’daki ABD Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi’nin duruşması sırasında, ekran eski Başkan Donald Trump’ın Fox News’i röportaj için aradığını gösteriyor (Reuters / Demetrius Freeman / Pool)

Florida’dan temsilciler Matt Gaetz, Alabama’dan Mo Brooks, Pennsylvania’dan Scott Perry ve Kongre’deki diğer Cumhuriyetçiler, 2020 seçimlerinden sonra dönemin Cumhurbaşkanı Donald Trump’tan özür diledi.

Komite, Brooks’un 11 Ocak 2021’de Beyaz Saray’a gönderdiği e-postayı “af” olarak listeledi.

“Başkan Trump size bu mektubu göndermemi istedi. E-posta, mektubun Matt Gaetz’in talebine de yanıt olduğunu söyledi. “Bu yüzden başkanı, Arizona ve Pennsylvania Seçim Koleji oylarını reddetmek için oy kullanan her kongre üyesi ve senatörden oluşan bir grup da dahil olmak üzere, aşağıdaki insan gruplarına genel (çok amaçlı) af çıkarmaya çağırıyorum”.

Eski Beyaz Saray sözcüsü Eric Herschmann, Gaetz’in af istediğini söyledi. Herschmann, “Genel hava, cumhurbaşkanının bu konulardaki tutumunu savunduğumuz için yargılanabileceğimiz yönündeydi.” Dedi.

Herschmann, “Tartıştığı ve istediği af, tanımlayabileceğiniz kadar genişti,” dedi.

Bir başka Trump yardımcısı John McAnty, komiteye Perşembe günkü duruşmada Gaetz’in kendisinden af ​​istediğini söyledi. McEntee, “Meadows’tan af istediğini söyledi” dedi.

McEntee, afla ilgili tartışmaları da duyduğunu ekledi. “Bahsedildiğini duydum” dedi.

Eski Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows'un yardımcısı Cassidy Hutchinson, Perşembe günü bir duruşma sırasında gösterilen önceden kaydedilmiş bir videoda ifade verdi.
Eski Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows’un yardımcısı Cassidy Hutchinson, Perşembe günü bir duruşma sırasında gösterilen önceden kaydedilmiş bir videoda ifade verdi. (Ev kayıt stüdyosu)

Eski Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows’un yardımcısı Cassidy Hutchinson, 21 Aralık 2020’de bir Beyaz Saray toplantısında, Kongre’de affı “savunan” Cumhuriyetçiler olduğunu söyledi.

“Sanırım, tanıdığım Bay Gaetz ve Bay Brooks, hem o toplantıya katılan üyeler hem de 21 Aralık toplantısında hazır olmayan birkaç üye için önleyici bir af olarak aftan yanaydılar. dedi Hutchinson. “Bay Gaetz şahsen af ​​için ısrar etti.”

Hutchinson ilaveten, Adalet Bakanlığı yetkilisi Jeffrey Clark’ın Trump’a bağlanmasında kilit rol oynayan Perry’nin Arizona’dan Andy Biggs ve Teksas’tan Louie Gomert’ten de özür dilediğini ifade etti.

Komite müfettişleri, Perry’nin Hutchinson’dan doğrudan bir af isteyip istemediğini sorduğunda, “Evet, istedi” dedi.

Hutchinson ilaveten “Milletvekili Marjorie Taylor Greene’den (Beyaz Saray Müsteşar Yardımcısı Patrick) Philby’den özür dilediğini” de ifade etti, ancak bunu doğrudan duymadı.

Avukat Jim Jordan, Hutchinson, bunun af için değil, “Beyaz Saray’ın Kongre üyelerini affedip affetmeyeceğine dair bir güncelleme için” olduğunu söyledi.

Hutchinson, “Bay Gohmert onlardan birini istedi,” dedi.

Source link